spoon

Iepure cu legume

Category: , , ,

Cantitati:

  • 100 g carne de iepure
  • 200g ceapa
  • 1 telina
  • 200 g morcovi
  • 2-3 ardei grasi
  • 1 capatana de usturoi
  • 300 g cartofi
  • 50 g bulion
  • 2-3 rosii
  • 1/2 lingura de boia
  • 1 frunza de dafin
  • cateva boabe de piper
  • cimbru
  • un pahar de vin
  • 300 ml ulei
  • o legatura de patrunjel verde
In jumatate din ulei se prajeste carnea taiata bucati si cand este gata se scoate si se pune in alt vas, iar in uleiul ramas se prajeste ceapa si usturoiul taiate marunt. Cand ceapa este aproape prajita se adauga bulion, boia, dafin, piper, cimbru si se stinge cu vin, si ca sa aiba sos de ajuns se mai adauga apa calda si se lasa 3-6 minute la fiert, dupa care se rastoarna peste carne si se lasa sa fiarba impreuna pana ce carnea este fiarta. Intre timp, in restul de ulei din cantitatea prevazuta, se inabusa separat legumele taiate in cuburi mici. cand legumele s-au calit se stinge cu apa calda si se lasa sa fiarba pana sunt gata dupa care se adauga peste carne si impreuna se mai fierb 5-6 minute.
La servire se presara patrunjel verde taiat marunt.