spoon

Ciorba de iepure I

Category: , ,

Cantitati:

  • se folosesc pentru ciorba picioarele din fata
  • capul
  • gatul si oasele de la sira spinarii
  • 200 g ceapa
  • 200 g morcovi
  • 1 telina
  • 1/4 l vin negru sau rosu
  • 1 fir de cimbru
  • o foaie de dafin
  • patrunjel verde
  • sange de iepure
  • cateva boabe de piper
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare

Carnea se taie in bucatati, se spala si se pune la oparit, dupa care se spala din nou si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a dat in fiert se spumeaza si se adauga: ceapa, morcovul si telina taiate marunt, boabele de piper, cimbrul, foaia de dafin si uleiul.
Cand carnea este gata, se adauga sangele subtiat si strecurat, iar la urma vinul. Se potriveste cu sare si se adauga zeama de lamaie, dupa gust.
Se serveste fierbinte, presarata cu patrunjel verde tocat.