spoon

Ciulama de iepure

Category: , , ,

Cantitati:

  • un iepure
  • o ceapa
  • 6 linguri unt
  • 6 linguri faina
  • 50 g unt
  • sare dupa gust
  • patrunjel
  • piper

Se iau partile carnoase de la un iepure foarte tanar, se spala, se curata de toate pielitele si se pun la fiert cu apa, o ceapa intreaga si putina sare. Cand carnea este fiarta se da deoparte si se tine la cald. Intr-o cratita se topeste untul ( la o lingura de unt o lingura rasa de faina); cand se incinge se presara faina si se amesteca repede, ca sa nu se rumeneasca; apoi se stinge cu zeama de carne, adaugata treptat, pentru ca faina sa nu se faca cocoloase. Se lucreaza repede, mestecand continuu.
Cand sosul capata consistenta unei smantani groase este gata; deasupra se pun bucatele de unt. Carnea se tine in zeama calda si cand se serveste la masa, se aseaza pe farfurie si se toarna ciulamaua peste ea.
Dupa gust, se poate pune deasupra putin patrunjel tocat.
Se poate servi si presarata cu piper pisat.