spoon

Chiftelute din carne de iepure, cu ciuperci

Category: , , , ,

Cantitati:

  • 800 g carne macra de iepure
  • 100 g paine alba
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 1 legatura de verdeata
  • sare
  • piper pisat
  • 100 ml ulei (pentru prajitul chiftelelor)
  • 1 lingura de faina

Se curata carnea de toate vanele si de pielite, apoi se taie in bucati si, impreuna cu franzela inmuiata si ceapa calita, se dau de doua ori prin masina de tocat, apoi se adauga oul, piperul pisat, verdeata taiata marunt si sarea (dupa gust, se poate adauga si usturoi). Din ciuperci se pregateste un soteu, la care se poate adauga putina faina (o lingura) stinsa cu atata apa sau supa cat sa se poata obtina un sos care sa acopere chiftelele. Se mai fierb impreuna 5-6 minute, apoi se iau de pe foc.