spoon

Friptura de iepure I

Category: , , ,

Cantitati:

  • partea din spate a unui iepure
  • 100 g slanina
  • 20 g unt
  • 1-2 linguri ulei
  • o ceasca de zeama de carne
  • putina zeama de lamanie
  • sare
  • piper

Se ia partea dinapoi (salele cu picioarele), se curata de pielite, se impaneaza cu slanina, se sareaza, se pune la frigare (cu picioarele legate cu o sforicica), se unge cu unt si se invarteste continuu frigarea deasupra carbunilor, ungandu-se mereu cu o pana muiata in unt. Dedesubtul frigarii se pune un vas ca sa se adune toata zeama ce se scurge din carne, care se va servi la masa odata cu friptura, ca sos.
Cand iepurele este mai batran se face un sos cu putina zeama de carne, 1-2 linguri de ulei si putina zeama de lamaie, cu care se unde continuu carnea.
Se mai poate pregati si invelindu-se carnea, dupa ce s-a sarat, cu o hartie pergament unsa cu unt. Focul trebuie sa fie mai tare, iar frigarea se invarte mereu, ungand permanent carnea cu unt. Cand este gata se scoate hartia si se serveste la masa cu sosul aduna si cu salata, dupa gust.