spoon

Friptura de iepure cu smantana

Category: , , ,

Cantitati:

  • partea din spate a unui iepure (cu salele), taiata de sub rinighi
  • 200 g slanina afumata
  • 1 capatana usturoi
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • cateva boabe de piper
  • 1 pahar vin alb
  • 1 pahar smantana
  • 2 linguri untura sau unt

Dupa ce iepurele a fost jupuit se lasa 2-3 zile in camara, la rece. Se ia partea de dinapoi. Se scot toate pielitele care invelesc muschii si se impaneaza carnea cu usturoi si slanina afumata, taiata subtire. Se pune in tava, se sareaza si se adauga 2 linguri de untura sau unt (de preferat untura), dupa gust. Se adauga 2 foi de dafin si cateva boabe de piper si se pune tava la cuptor acoperita, tinandu-se pana se rumeneste friptura care se stropeste, din cand in cand cu sosul din tava. Cand carnea este rumena, se pune un pahar de smantana si se acopera din nou, lasandu-se in cuptor inca cca 10 minute. In acest timp friptura se mai stropeste e 2-3 ori cu sosul din tava. Se serveste fierbinte, cat carnea este suculenta; sosul se pune separat, in sosiera. Atentie ca friptura sa nu fie prea uscata. De preferinta se serveste cu salata de varza rosie, dar se pot folosi si muraturi, diferite salate sau garnituri.