spoon

Escalop de iepure

Category: , ,

Cantitati:

  • 1 kg carne macra de iepure
  • 100 ml ulei sau 100 g untura
  • 30 g faina
  • 30 g bulion
  • o ceasca de vin
  • sare
  • piper pisat

Carnea pentru escalop se taie in fileuri, cate doua bucati pentur o portie, care se bat putin cu ciocanul de carne. Se presara cu sare si cu piper pisat, se dau prin faina si se prajesc in grasime incinsa rumenindu-se pe ambele parti. Se scot intr-o craticioara, se adauga putina apa calda, se acopera si se lasa sa fiarba la foc incet 10-15 minute (se scutura din cand in cand craticioara ca sa nu se prinda carnea de fndul acesteia).
In grasimea din craticioara unde s-a prajit carnea se presara faina, se rumeneste putin, apoi se adauga bulion si se stinge cu vin si cu putina apa. Se da in clocot, se rastoarna peste escalop si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce carnea este gata.
Se serveste cu diverse garnituri sau cu cartofi fierti, natur, stropiti cu unt si presarati cu patrunjel verde taiat marunt.