spoon

Carnaciori de iepure

Category: , , ,

Cantitati:

  • muschii de la 3 iepuri
  • aceeasi cantitate de uger de vaca
  • aceeasi cantitate de miez de paine alba
  • sare
  • piper
  • condimente pentru carnati
  • 3 galbenusuri
  • 150-200 g faina

Se toaca muschii. Se adauga aceeasi canitate uger de vaca, fiert si tocat, tot atata miez de paine muiata in zeama de carne, putina sare, piper, condimente; se amesteca bine, se adauga galbenusurile de ou, unul dupa altul si se toaca dandu-se de mai multe ori prin masina. Se presara pe o masa de aluat faina, se rasuceste tocatura si se fac carnaciori subtiati la capete. Intr-o tingire cu apa clocotita se pune un gratar pe care se aseaza carnaciorii, se acopera tingirea si se lasa la marginea focului pana ce carnatii se intaresc. Dupa aceea se scoate gratarul din apa cu atentie, ca sa nu se deformeze carnaciorii, care se lasa sa se raceasca putin si apoi se aseaza pe o farfurie. Se servesc cu varza de Bruxelles, oparita.