spoon

Escalop de iepure, cu ciuperci

Category: , , ,

Cantitati:

  • 1 kg carne de iepure (pulpa)
  • 100 g unt sau ulei
  • 400 g ciuperci proaspete sau o cutie de 1/2 kg ciuperci conservate
  • o ceasca de vin
  • o lingura de faina
  • piper
  • o legatura de patrunjel verde
  • sare

Prepararea escalopului:
Carnea pentru escalop se taie in fileuri, cate doua bucati pentur o portie, care se bat putin cu ciocanul de carne. Se presara cu sare si cu piper pisat, se dau prin faina si se prajesc in grasime incinsa rumenindu-se pe ambele parti. Se scot intr-o craticioara, se adauga putina apa calda, se acopera si se lasa sa fiarba la foc incet 10-15 minute (se scutura din cand in cand craticioara ca sa nu se prinda carnea de fndul acesteia).
In grasimea din craticioara unde s-a prajit carnea se presara faina, se rumeneste putin, apoi se adauga bulion si se stinge cu vin si cu putina apa. Se da in clocot, se rastoarna peste escalop si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce carnea este gata.
Se serveste cu diverse garnituri sau cu cartofi fierti, natur, stropiti cu unt si presarati cu patrunjel verde taiat marunt.

Prepararea ciupercilor:
Dupa ce au fost curatate si spalate se taie in felii subtiri si se pun la prajit in unt sau in ulei incins (in uleiul in care s-a prajit carnea). Dupa ce ciupercile s-au prajit putin, se adauga faina, se mai prajesc putin, se adauga faina, se mai prajesc impreuna, se sting cu vin si se adauga putina apa fierbinte; apoi se rastoarna peste escalop si se fierb la foc mic pana cand carnea este gata.