spoon

Carnati de iepure

Category: , , ,

Cantitati:

  • carnea de la un iepure
  • aceeasi cantitate de carne de porc
  • 200 g slanina
  • 4-5 catei de usturoi
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • condimente pentru carnati
  • 1 m mate de porc
  • 1/2 l vin

Iepurele jupuit, golit de maruntaie, se curata, se sterge cu un servet umed, se scoate de pe oase toata partea carnoasa (muschii si pulpele) care se tine in vin alb 3-4 ore. Se scoate carnea din vin, se sterge cu un servet si se toaca impreuna cu o cantitate egala de carne grasa de porc. In tocatura se adauga usturoiu pisat, cimbrul, sarea, piperul, enibaharul si bucatele de slanina taiate in forma de cuburi mici. Se omogenizeaza compozitia si se umplu matele de porc, in prealabil curatate si spalate bine. Umplerea se face cu o palnie speciala, care se adapteaza la masina de tocat carne. DUpa ce s-au umplut, se atarna carnatii pe o vergea, se lasa pana a doua zi cand se pun la fum rece si continuu 1-2 zile, se scot de la fum si se pastreaza tot pe verdea, in camara, inveliti intr-un tifon.