spoon

Mancare rece de iepure, cu masline (III)

Category: , , ,

  • un iepure
  • 300 g masline
  • 1 pahar ulei
  • 1/2 kg vin alb
  • 1 lamaie
  • 1/2 kg arpagic
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 radacini de pastarnac
  • 10 cepe
  • 1 lingura de bulion de rosii
  • 1 lungura faina
  • piper
  • foi de dafin

Se ia iepurele, spalat si curatat, se taie in bucati potrivite. Se aleg partile mai carnoase si se prajesc in uleiul infierbantat iar oasele si resturile se fierb. Dupa ce s-a prajit carnea, se scoate deoparte si, in acelasi ulei se pune ceapa taiata fin, zarzavatul ras pe razatoare si o lingura de faina. Se acopera, se lasa sa se inabuse, se adauga bulionul, apoi se stinge cu zeama in care au fiert oasele de la iepure. Se lasa sa fiarba, apoi se strecoara sosul peste carnea prajitura pusa intr-o cratita, se adauga vinul, sarea, piperul, 2 foi de dafin si se lasa sa fiarba acoperit.

Cand carnea este aproape fiarta se pun maslinele desarate in apa fierbinte si arpagicul prajit in putin uleil se mai da in cateva clocote, se ia de pe foc, se aseaza in platouri si se serveste rece, garnisita cu felii de lamaie.