spoon

Mancare rece de iepure cu masline (II)

Category: , , ,

1 kg carne
1 pahar ulei
6-7 cepe
100 g masline
4-5 foi de dafin
1 pahar bulion de rosii
2 pahare vin alb
1/2 lamaie
piper
boabe
sare

Se taie carnea bucati, se prajeste bine in uleiul incins si se scoate pe o farfurie. In acelasi ulei se pune ceapa taiata subtire; nu se rumeneste, ci se caleste usor; cand este bine muiata se pune si carnea. Adaugam vinul, frunzele de dafin, piperul si lamaia curatata de coaja si taiata felii subtiri, bulionul de rosii si maslinele.

In prealabil se spala maslinele si se oparesc cu apa clocotita pentru ca sa se desareze; se sareaza mancarea cat trebuie, se acopera cratita si se pune la cuptor la foc potrivit, pana scade sosul. Se aseaza intr-o farfurie potrivita si se serveste rece.