spoon

Iepure cu masline (mancare calda)

Category: , , ,

  • jumatate de iepure (partea din fata)
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • 250 ml vin rosu
  • 0.500 l zeama de carne
  • o radacina de patrunjel
  • o ceapa mica
  • 200 g masline
  • o felie lamaie
  • sare
  • piper dupa gust
  • sangele iepurelui

Se ia partea din fata a iepurelui si se taie in bucati. Se prajeste intr-o cratita carnea in ulei, se adauga faina si dupa ce s-a rumenit, se stinge cu vin rosu si zeama de carne.
Se adauga radacina de patrunjel, o ceapa mica, sare, piper si se lasa totul sa fiarba, bine acoperit. Se spala maslinele, se oparesc cu apa clocotita, li se scot samburii si se pun sa fiarba cu carnea, adaugandu-se o felie de lamaie. Cand sosul este scazut si carnea fiarta se scot radacinile de patrunjel. Daca s-a pastrat sangele, inainte de a da la masa se amesteca cu sosul si se ma da un clocot.